2271044275

δωρεάν αποστολή

για παραγγελίες άνω των 70€
δωρεάν αντικαταβολή για παραγγελίες άνω των 80€

Τα σταράκια και οι δύο πλαϊνές τρύπες

chuck-taylor-all-star-converse
Facebook
Twitter
Pinterest

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περάσει καλοκαίρια και χειμώνες χωρίς να βγάζουμε από τα πόδια μας εκείνα τα τέλεια, χρωματιστά, πάνινα sneakers, ταιριάζοντας τα από το πρωί ως το βράδυ με όλα μας τα ρούχα. Ε ναι, εννοείται ότι μιλάμε για τα σταράκια ή παγκοσμίως γνωστά ως All Star της Converse.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σταράκια υπάρχουν σε χαμηλά ή ψηλά και σε αμέτρητα χρώματα. Όλοι γνωρίζουμε ότι λέγονται Chuck Taylor (έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο τον λόγο) και ότι αυτό αναγράφεται πάνω τους. Και τέλος, όλοι γνωρίζουμε ότι έχουν δύο τρύπες στο πλάι. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν αυτές οι τρύπες..

Λέτε να είναι αισθητικοί οι λόγοι; Για να είναι πιο ιδιαίτερα και πιο στυλάτα; Ή μήπως κρύβεται ένας πρακτικός λόγος που δικαιολογεί την ύπαρξή τους;

Ας το πάρουμε από την αρχή. Η πιο συνηθισμένη άποψη, και σίγουρα το έχετε σκεφτεί κι εσείς αυτό, είναι ότι υπάρχουν για λόγους αερισμού, για να αερίζεται δηλαδή το πόδι μας όσο τα φοράμε.

Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε αυτή την άποψη, η οποία ακούγεται πολύ λογική και να κλείσουμε εκεί τη συζήτηση. Να όμως που κάτι μέσα μας αμφιβάλει και δεν καλύπτεται απόλυτα από αυτή την άποψη.

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά θα δείτε ότι αυτές οι δύο τρύπες δεν διαφέρουν καθόλου από τις υπόλοιπες τρύπες του παπουτσιού, αυτές που μπαίνουν τα κορδόνια. Έχουν το ίδιο μέγεθος και είναι επενδυμένες με το ίδιο ακριβώς μεταλλικό υλικό.

Χμ, τι μπορεί να σημαίνει αυτό άραγε; Πολύ απλά, αυτό σημαίνει ότι αυτές οι δύο τρύπες υπάρχουν για να περνάμε και μέσα από αυτές τα κορδόνια. Και τώρα θα μου πείτε, γιατί να περάσουμε τα κορδόνια μέσα από αυτές τις τρύπες; Για το στυλ; Όχι φυσικά. Ο λόγος είναι για να δεθεί σφιχτά το παπούτσι γύρω από το πόδι σας, όταν θέλετε πχ να κάνετε κάποια αθλητική δραστηριότητα.

Και αφού λύσαμε την απορία μας, ας μάθουμε και το πως μπορούμε να περάσουμε τα κορδόνια μας μέσα από αυτές τις πλαϊνές τρυπούλες.

Είναι απλό. Αρχικά λύνουμε τις δύο πρώτες σειρές των κορδονιών. Στη συνέχεια, περνάμε το ένα κορδόνι από την μία τρύπα (αυτή που βρίσκεται πιο κοντά στα δάχτυλα), μετά το περνάμε και από την δεύτερη τρύπα και ταράάάάάν. Το καταφέρατε με επιτυχία!

Και έτσι φοράτε τα αγαπημένα σας παπούτσια πιο στυλάτα και πιο άνετα από ποτέ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *